2013. január 4., péntek

Tepsis burgonya (mexikói) recept

Hozzávalók:1,5 kg burgonya
1 db zsemle
2 fej vöröshagyma
3 db tojás
20 dkg füstölt szalonna
2 dl tej
1 csapott evőkanál fűszerkeverék: vegeta, virgin v. delikát
3 evőkanál tejföl
1 db lehéjazott kemény paradicsom
1 kis doboz kukorica konzerv
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, lereszeljük.
A zsemlét tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk.
A szalonnát kis kockára vágva zsemleszínűre sütjük, megdinszteljük benne a hagymát, beletesszük a zsemlét és a burgonyát, megszórjuk borssal, szerecsendióval, vegetával, 5 percig pirítjuk, majd kizsírozott tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük.
Rászórjuk a levétől lecsepegtetett kukoricát, a kis kockára vágott paradicsomot, - befedjük a tejföllel, tojással elkevert reszelt sajttal és 170 fokos sütőben 30 perc alatt arany színűre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése