2013. január 3., csütörtök

Marhalábszár pörkölt recept

Hozzávalók:1 kg marhalábszár
3 nagy fej vöröshagyma
10 dkg zsír
2 kanál pirospaprika
1 1/2 teáskanál só
1 teáskanál csípős pirosarany
1-2 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db kisméretű paradicsom (de el is maradhat)
1,5 -2 dl vörösbor
1-2 babérlevél

Elkészítés:
A húsról leszedem a hártyákat, inakat és a faggyútól megtisztítjuk, felkockázzuk.
A hagymát felaprítjuk, a zsíron megdinszteljük. Beletesszük a húst és fehéredésig, legalább 15 percig dinszteljük. Rászórjuk az pirospaprikát, a sót és annyi vízzel engedjük fel, hogy éppen csak ellepje.
Hozzáadjuk a pirosaranyat, a zöldpaprikát és a paradicsomot. A főzési idő 3/4 részénél a vörösbort is hozzáadom.
Kb. 2 óra alatt puhára főzzük, ha szükséges a vizet apránként pótoljuk, de ne hígítsuk fel a pörköltet.

Köretnek galuskát, vagy burgonyát adhatunk hozzá, de finom tarhonyával is.

Tanácsok:
Ezt a pörköltet kuktában készítem el. kb. 50 perc alatt készül el.

Elkészítési idő: 50 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése