2013. január 1., kedd

Szilveszteri malacsült recept

Hozzávalók:Fél malac(kb 4 kg)
Flekken fűszerkeverék(unilever tubusos)vagy só ,bors
Majoranna
Őrölt kömény
2 fej vöröshagyma
fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés:
A malackának csak a belsejét fűszerezem kb 2 nappal a sütés előtt,majd hideg helyre teszem.A bőrét nem szabad fűszerezni mert nem lesz ropogós.
Egy üres pezsgős üveget teszek a tepsibe és erre fektetem a husit.Alá még vöröshagyma és fokhagyma kerül.
Vizet öntök alá fóliával betekarom majd 1-1,5 óráig párolom a sütőben.
Párolás után fólia nélkül sörrel locsolgatva ,füstöltszalonnával és vöröshagymával felválta dörzsölgetem míg szép pirosra sül.Kb 1-1.5 óra.
Pezsgős lila káposztát adok mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése