2013. január 3., csütörtök

Őszibarackos sertésszelet recept

Hozzávalók:12 szelet karaj
1 doboz felezett konzerv őszibarack
5 dkg vaj, vagy margarin
2 gerezd fokhagyma
1 deci tejszín
5 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg füstölt sajt (karaván)
só, szerecsendió, fehérbors

Elkészítés:
A kiklopfolt húst megsózzuk, borsozzuk, reszelt szerecsendióval megszórjuk. Nagyjából 10 percet állni hagyjuk, majd gyorsan átsütjük az 5 dkg vajon. Egy kis olajjal bekenünk egy tepsit. Belerakjuk a húst. A felezett őszibarackot ráhelyezzük, és a fokhagymát apróra szeleteljük, és lazán a húsra dobjuk. A tetejére füstölt sajtot reszelünk, ezután megszórjuk reszelt trappista sajttal. A tejszínt aláöntjük.
Hideg sütőbe helyezem, 20 percig 200 fokon alufóliával letakarva sütöm, utána a fóliát eltávolítom, és még 15 percig pirítom. Amikor szép piros lesz a sajt, krumplipürével tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése