2013. január 4., péntek

Sült hal burgonyával és hagymával recept

Hozzávalók:1 kg sovány halfilé
1/2 kg burgonya
2 nagyobb fej vöröshagyma
só, bors
1/2 tk. szárított oregánó
2 ek. vaj
1/2 dl liszt
5 dl tej
10 dkg reszelt cheddar sajt

Elkészítés:
A vékonyra szeletelt krumpli felét kivajazott tűzálló tálba rakom. Rászórom az apróra vágott hagyma felét. Sóval, borssal és egy kis oregánóval ízlés szerint fűszerezem. Ezután a felszeletelt halat a krumplira rétegezem, majd ráhalmozom a maradék hagymát és krumplit. Ezt a réteget is ízesítem sóval, borssal és oregánóval.

A vajon megfuttatom a lisztet, majd csomómentesen hozzádolgozom a tejet, s ha már sűrű, az ételre locsolom.

Előmelegített sütőben letakarva 45 percig sütöm. Ezután meghintem a sajttal és még 5 percig pirítom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése