2013. január 1., kedd

Lencsefőzelék Wojtarek mamától recept

Hozzávalók:1/2 kg lencse
1 szál paraszt kolbász v. lángolt kolbász
3 db kis tejföl
2-3 dl tej
babérlevél, só, bors, liszt a rántásba
2 ek. kristálycukor

Elkészítés:
A lencsét kiválogatom,megmosom, meleg vízben beáztatom.Másnap leöntöm róla a vizet, átmosom és annyi vízben felteszem főni, hogy ellepje.beleteszem a kolbászt kb.5 cm-es darabokban,babérlevél, só, bors mehet bele.LASSÚ tűzön, fedővel puhára főzöm.A közepes rántást hideg tejjel felöntöm, hogy laza legyen, bele teszem a főzelékbe.Mehet bele a 3 doboz kis tejföl is.A kristálycukrot teflon edényben megkaramellizálom, kis hideg tejjel felengedem és belekeverem a főzelékbe.

Tanácsok:
A karamell jól ellensúlyozza a tejfölök savanyúságát.

Elkészítési idő: 60 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése