2013. július 10., szerda

Cukkinisaláta görögösen recept

Hozzávalók:
60 dkg zsenge cukkini
2-5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
2 dl tejföl (esetleg joghurt, vagy kefír)

pár csepp extrasz?z olivaolaj

Elkészítés:
A cukkinikat jó alaposan megmossuk, két végüket levágjuk, uborkagyalun héjastól legyaluljuk. Sózzuk, és kb. 15 percig állni hagyjuk. Közben a fokhagymát pépesítjük és a tejfölbe keverjük. A cukkinikat kinyomkodjuk belekeverjük a tejfölbe, h?tôszekrényben tartjuk tálalásig. Pár csepp olajjal díszíthetjük a tetejét.

Tanácsok:
Magában is, de lehet pirítós mellé, rántott cukkinivel is szeretjük. Ha fogyózom kefírrel csinálom. Ha nem, túrót is szoktam belekeverni. Ha utána elrágunk 1-2 szál petrezselymet, nem lesz fokhagyma illatú a lehelletünk.

Elkészítési idő: 25 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése