2012. december 31., hétfő

Krumplileves ínséges időkre recept

Hozzávalók:víz
répa
fehérrépa
burgonya
vöröshagyma
tojás /személyenként min. 1db./
porpaprika
levespor
babérlevél
só ízlés szerint

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom, megmosom, feldarabolom, majd felteszem főlni egy lábasban, megfelelő mennyiségű vízben. Tehát egy lábasnyi vízben kell megfőzni a zöldségeket, beletenni a porpaprikát, levesport, majd amikor a zöldségek már megfőttek, takarék lángra vesszük a gázt, és személyenként egy tojást ütünk a levesbe. Kevergetés nélkül hagyjuk főlni a tojást. Amikor a tojás már megfőtt, keverünk a levesen, majd elzárjuk alatta a gázt. Ízlés szerint lehet még sózni, ha a levesporban levő sót valaki kevésnek találja.

Tanácsok:
Hozzáadott zsírt nem tartalmaz.

Arányokat nem írok, mert mindenki tegyen bele annyi zöldséget, amennyit gondol, van, aki több zöldséggel szereti, van, aki kevesebbel, és van, akinek csak alig van otthon valamennyi leveszöldség. Amolyan ínséges recept is ez a szűkösebb időkben.
Esetleg levestésztával lehet laktatóbbá tenni a levest.

Elkészítési idő: 30 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése