Hozzávalók:50 dkg csiperke gomba
kevés olaj
kicsi fej fehérhagyma
4 db kockasajt
1 dl tejszín
1 db erőleveskocka
só
gyömbér
szerecsendió
fehérbors
petrezselyem
fokhagymakrém
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A gombákat viszonylag nagyobb darabokra szeletelem, az apróra vágott hagymával és gyömbérrel, szerecsendióval meghintve megdinsztelem. Megszórom liszttel, és kevés vízzel felengedem. Beleteszem a kockasajtot, az erőleves kockát és felolvadás után felengedem vízzel. Kb. 10 percig forralom, majd beleöntöm a tejszínt, a fokhagymakrémet, petrezselyemmel megszórom, borssal még ízesítem. Amikor újra felforrt, már készen is van.
Megjegyzés:
Mártást ugyanígy készíthetek, kicsit több liszttel és kb. 1 dl vízzel. Az erőleveskocka miatt a sózással vigyázzatok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése